MANCARE DE DOVLECEI

Mâncarea de dovlecei rași e o mâncare foarte rapida și ieftina , fiind ideală vara când dovleceii se fac în cantități mari. Mama o face mereu și acum, așa ca de câte ori vorbim, îmi face pofta și o facem și noi acasă.

Se poate servi alături de friptura, oua ochiuri sau chifteluțe, dar noi cel mai des o mâncăm simpla, cu pâine proaspata.

INGREDIENTE:

  • 1 ceapa mare
  • 2-3 dovlecei albi medii
  • 3-4 rosii bine coapte sau suc de rosii făcut în casa
  • câteva fire de marar proaspăt

MOD DE PREPARARE:

  1. Mai intai se spala dovleceii și se elimina extremitățile. Se dau pe răzătoarea mare și se lasă deoparte.
  2. Ceapa se curata, se spală si se toaca marunt. Intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei se pune la călit ceapa pana devine translucida. Amestecați des și aveți grija sa nu se ardă.
  3. Peste ceapa călită se pun dovleceii rași, fără să-i stoarceți, pentru ca mâncarea are nevoie de lichid ca sa fiarbă. Se potrivește de sare, se amesteca, apoi se acoperă cu un capac.
  4. După circa 5-6 minute, se adaugă roșiile date pe răzătoare și ele sau sucul de roșii. Fiecare după plac. Dacă aveți suc de roșii făcut în casa este nemaipomenit pentru ca puneți doar o ceșcuță cât să-i dea o frumoasa culoare rozie. Dacă folosiți roșii din grădina eliminați coaja. Lăsați la fiert 3- 4 minute.
  5. Între timp se pregătește sosul alb făcut dintr-o lingura de amidon dizolvat în 100 ml apa.
  6. Când a scazut bine lichidul se vărsa amidonul peste dovlecei și se lasă 1 minut sa fiarbă.
  7. In final se strivesc 2 căței de usturoi. Se potrivește de sare și piper, se pune putin mărar verde tocat și se ia de pe foc.
  8. Se lasa la racit si se serveste. Noua ne place a doua zi, parca e mai gustoasa și o servim cu pâine proaspăta, ca pe tocana.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.