INGREDIENTE ( PENTRU 10 HAMBURGER)
- 600 gr di carne tocata
- 2 oua
- 3 linguri de parmezan
- 250 gr de ciuperci
- 100 gr de cascaval
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se amesteca carnea tocata cu parmezanul, ouale, patrunjelul, sarea si piperul, pana se obtine o compozitie omogena. Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde se taie cercuri. In fiecare cerc, formati in mijloc o mica adancitura (apasand usor) si puneti hamburgerii obtinuti pentru 30 de minute la frigider.
Intre timp, se pregatesc ciupercile, intr-o tigaie cu ulei, sare si un catel de usturoi, iar cascavalul se taie felii subtiri.
Se pun ciupercile, in centru, in adancitura formata in hamburgeri, si se pun la prajit, intr-o tigaie cu ulei, acoperind-o cu un capac, timp de 15 minute.
Cand sunt gata, se iau de pe foc, se pune pe fiecare hamburger cate o felie de cascaval si se acopera din nou, pentru 5 minute (cat sa se topeasca branza).