BARCUTE DE ARDEI UMPLUTE CU OREZ SI DOVLECEI

Pentru o cina lejera, cu putine calorii, am facut niste barcute de ardei gras pe care le-am umplut cu orez si dovlecei. Bineinteles se pot adauga si alte legume, dar eu le prefer simple, pentru ca le fac repede, pe perioada de vara.

INGREDIENTE:

  • 2 ardei grasi
  • 150 g orez
  • 2 dovlecei mici
  • sare
  • piper
  • ulei

MOD DE PREPARARE:

Se spala ardeii, se taie jumatati, pe lungime si se curata de seminte. Se pune un vas cu apa la fiert si cand aceasta incepe sa fiarba, se varsa orezul si se fierbe timp de 10 minute.

Intre timp, intr-o tigaie cu putin  ulei se pun la calit dovleceii taiati rondele si cateva fasii de ardei. Se adauga sare si piper. Se adauga orezul fiert si scurs si se amesteca bine totul pentru cateva minute.

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline, se pun barcutele de ardei si se umplu cu compozitia de orez. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180°.

 

IMG_9637ok

Previous Entries MUSACA DE CARTOFI Next Entries HAMBURGER CU CIUPERCI SI CASCAVAL

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.