Astazi am pregatit o conopida foarte gustoasa, umpluta cu branza si legume, apoi gratinata in cuptor. Va invit sa o incercati si voi pentru ca se face foarte usor si o puteti adapta dupa bunul plac, folosind legumele si condimentele care va plac mai mult.
INGREDIENTE:
- conopida
- cascaval
- ardei gras
- ceapa
- smantana
- turmeric
- parmezan ras
- marar
- ulei
- usturoi
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Conopida se spala si se fierbe in apa cu sare si putin ulei. Se fierbe cateva minute, astfel incat sa ramana putin crocanta. Se scurge si se lasa la racit.
- Legumele se spala si se taie feliute nu foarte mici.
- Intr-un vas yena uns cu putin ulei se pune conopida, apoi se pun din loc in loc feliute de cascaval, feliute de ardei gras, ceapa, astfel ca toata conopida sa fie acoperita uniform.
- Se condimenteaza dupa gust – eu am pus turmeric, sare si piper.
- Se unge apoi conopida cu smantana amestecata cu putin marar, codite de ceapa verde si usturoi (dupa preferinta), iar deasupra se acopera cu parmezan ras.
- Se da la cuptor la 180°C pana se gratineaza. Delicios, sanatos si lejer pentru cei ce tin la silueta!
POFTA BUNA!