FLOARE DE CONOPIDA

Astazi am pregatit o conopida foarte gustoasa, umpluta cu branza si legume, apoi gratinata in cuptor. Va invit sa o incercati si voi pentru ca se face foarte usor si o puteti adapta dupa bunul plac, folosind legumele si condimentele care va plac mai mult.

 

12122527_10206631505580641_1696269793536400752_n

 

INGREDIENTE:

  • conopida
  • cascaval
  • ardei gras
  • ceapa
  • smantana
  • turmeric
  • parmezan ras
  • marar
  • ulei
  • usturoi
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Conopida se spala si se fierbe in apa cu sare si putin ulei. Se fierbe cateva minute, astfel incat sa ramana putin crocanta. Se scurge si se lasa la racit.
  2. Legumele se spala si se taie feliute nu foarte mici.
  3. Intr-un vas yena uns cu putin ulei se pune conopida, apoi se pun din loc in loc feliute de cascaval, feliute de ardei gras, ceapa, astfel ca toata conopida sa fie acoperita uniform.
  4. Se condimenteaza dupa gust – eu am pus turmeric, sare si piper.
  5. Se unge apoi conopida cu smantana amestecata cu putin marar, codite de ceapa verde si usturoi (dupa preferinta), iar deasupra se acopera cu parmezan ras.
  6. Se da la cuptor la 180°C pana se gratineaza. Delicios, sanatos si lejer pentru cei ce tin la silueta!

POFTA BUNA!

 

12115716_10206631506100654_8694702234118357651_n

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.