FILE DE DORADA SI FENICUL GLAZURAT IN OTET BALSAMIC

O reteta simpla si rapid de preparat este pe baza de peste, in cazul meu am folosit fileul de dorada cu tot cu piele ( am filetat eu dorada pentru prima oara, de obicei cumpar deja fileurile gata facute). O reteta de doar 10 minute.

 

12573944_10207334540676079_5554754210687391457_n (1)

 

INGREDIENTE:

  • file de dorada
  • 1- 2 feniculi
  • 3-4 linguri de otet balsamic (sau daca nu aveti puteti folosi si cel de mere)
  • unt
  • ulei
  • seminte de fenicul
  • usturoi

MOD DE PREPARARE:

  1. Bulbii de fenicul se spala, se curata de frunzele externe si se feliaza subţire. Într-un mojar se piseaza seminţele de fenicul şi se amesteca cu sare.
  2. Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline (cam 2 linguri) si unt cat o nuca. Se adauga feniculul si semintele pisate. Se varsa otetul balsamic (sau in caz ca se foloseste otet de mere se adauga impreuna cu 1 lingura de zahar) si se lasa pe foc 5-7 minute până se înmoaie feniculul şi începe să se caramelizeze.
  3. Cu un cuţit ascuţit se cresteaza din loc în loc pielea doradei. Se incinge putin ulei într-o tigaie pentru prăjit si se adauga 1 catel de usturoi. Se aşeaza peştele şi se prajeste cu pielea în jos pâna este de trei sferturi pătruns. Se intoarce pe partea cealaltă si se prajeste cateva secunde.
  4. Se aseaza fileurile de peste alaturi de feniculul glazura si se potriveste de sare si piper. Se serveste simplu sau alaturi de o portie de cartofi natur. Se orneaza cu frunzulite de fenicul (partea din varf).
Previous Entries PRAJITURA DE LAMAIE CU CREMA Next Entries BULGARASI CROCANTI DE OREZ

Lasă un răspuns