O reteta simpla si rapid de preparat este pe baza de peste, in cazul meu am folosit fileul de dorada cu tot cu piele ( am filetat eu dorada pentru prima oara, de obicei cumpar deja fileurile gata facute). O reteta de doar 10 minute.
INGREDIENTE:
- file de dorada
- 1- 2 feniculi
- 3-4 linguri de otet balsamic (sau daca nu aveti puteti folosi si cel de mere)
- unt
- ulei
- seminte de fenicul
- usturoi
MOD DE PREPARARE:
- Bulbii de fenicul se spala, se curata de frunzele externe si se feliaza subţire. Într-un mojar se piseaza seminţele de fenicul şi se amesteca cu sare.
- Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline (cam 2 linguri) si unt cat o nuca. Se adauga feniculul si semintele pisate. Se varsa otetul balsamic (sau in caz ca se foloseste otet de mere se adauga impreuna cu 1 lingura de zahar) si se lasa pe foc 5-7 minute până se înmoaie feniculul şi începe să se caramelizeze.
- Cu un cuţit ascuţit se cresteaza din loc în loc pielea doradei. Se incinge putin ulei într-o tigaie pentru prăjit si se adauga 1 catel de usturoi. Se aşeaza peştele şi se prajeste cu pielea în jos pâna este de trei sferturi pătruns. Se intoarce pe partea cealaltă si se prajeste cateva secunde.
- Se aseaza fileurile de peste alaturi de feniculul glazura si se potriveste de sare si piper. Se serveste simplu sau alaturi de o portie de cartofi natur. Se orneaza cu frunzulite de fenicul (partea din varf).