PRAJITURA DE LAMAIE CU CREMA

Astazi puiul meu cel mai mic a vrut sa o vada pe mami trebaluind prin bucatarie si asistata de el am facut o prajiturica pe care nu rezist sa nu v-o impartasesc si voua, dragii mei. Stiti ca la mine acum timpul este mai putin , dar cand reusesc cateva minutele vin repede macar sa va salut cu o mica reteta.

 

12644678_10207331726485726_2919593841103414435_n

 

INGREDIENTE:

– pentru blat:

  • 100 g zahar
  • 160 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 ou
  • 80 g lapte
  • 50 g ulei de floarea-soarelui
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • coaja rasa de lamaie

pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 250 g lapte
  • 40 g faina
  • coaja rasa de lamaie

MOD DE PREPARARE:

  1. Se prepara mai intai crema: se freaca bine galbenusurile cu zaharul. Intre timp se pune laptele la incalzit. Cand este caldut se adauga putin cate putin peste galbenusuri. In final se incorporeaza faina si se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se pune pe foc si se amesteca in continuu pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  2. Pentru aluat: se amesteca mai intai toate ingredientele uscate: faina cu zaharul si cu praful de copt. Apoi se adauga rand pe rand celelalte ingrediente: oul, uleiul, laptele si sucul de lamaie. In final se rade coaja de lamaie si se incorporeaza bine totul.
  3. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se varsa aluatul si se niveleaza cu o spatula.
  4. Se ia crema racita bine si cu ajutorul unei linguri se pune din loc in loc deasupra compozitiei din tava.
  5. Se da la cuptorul preincalzit la 190° C timp de 30 de minute.
  6. Se lasa la racit, se taie patrate si se presara cu zahar pudra.

 

 

Previous Entries PAINITE PUFOASE CU USTUROI SI UNT Next Entries FILE DE DORADA SI FENICUL GLAZURAT IN OTET BALSAMIC

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.