Este desertul copilariei noastre si cand mai am momente nostalgice ma apuc de bucatarit retetele deodata. Reteta este simpla si acum am cu cine sa ma intrec la mancat…voinicelul meu e mai pofticios ca mami. acum sa trecem la treburi de bucatarie..
INGREDIENTE:
- 250 g biscuiti simpli
- 250 g zahar
- 100 g unt
- 50 g cacao (eu pun un pic mai putin ca sa iasa mai deschis, nu chiar negru)
- 75 g nuca prajita (sau stafide inmuiate in apa calduta)
- 120 ml lapte
- esenta de rom
- cocos (optional)
MOD DE PREPARARE:
- Se zdrobesc biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.
- Intr-un vas se pune 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cam 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).
- Se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
- Se adaugai cacaoa dizolvata in 60 ml lapte. Se adauga si esenta de rom si se lasa sa dea un clocot.
- Se toarna treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic.
- Pe o folie de plastic se presara (optional) cocos si se pune compozitia. Se ruleaza strans si se strang bine ambele capete. Se da la rece pentru cateva ore, se taie felii si se serveste.