Get a site

SALAM DE BISCUITI

Este desertul copilariei noastre si cand mai am momente nostalgice ma apuc de bucatarit retetele deodata. Reteta este simpla si acum am cu cine sa ma intrec la mancat…voinicelul meu e mai pofticios ca mami. acum sa trecem la treburi de bucatarie..

INGREDIENTE:

  • 250 g biscuiti simpli
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g cacao (eu pun un pic mai putin ca sa iasa mai deschis, nu chiar negru)
  • 75 g nuca prajita (sau stafide inmuiate in apa calduta)
  • 120 ml lapte
  • esenta de rom
  • cocos (optional)

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se zdrobesc biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.
  2. Intr-un vas se pune 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cam 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).
  3. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
  4. Se adaugai cacaoa dizolvata in 60 ml lapte. Se adauga si esenta de rom si se lasa sa dea un clocot.
  5. Se toarna treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic.
  6. Pe o folie de plastic se presara (optional) cocos si se pune compozitia. Se ruleaza strans si se strang bine ambele capete. Se da la rece pentru cateva ore, se taie felii si se serveste.

 

 

salame ciocolato

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.