PUI CU MIGDALE SI LEGUME CARAMELIZATE

Ador retetele bucatariei asiatice si cum imi place sa experimentez mereu, va propun reteta de pui cu migdale si legume caramelizate. Mi s-a parut interesanta reteta si cum e o reteta lejera, usor de facut si o pot gusta si cei mai micuti.

INGREDIENTE (4 persoane)

Pentru pui:

  • 70 gr de migdale
  • 2 buc. de ceapa verde
  • 1 piept de pui
  • amidon de porumb
  • sos de soia
  • apa
  • ghimbir (optional)
  • 250 gr de orez cu bobul lung (Basmati sau Thai)

Pentru garnitura de legume:

  • 1 ceapa verde
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • zahar brun
  • sos de soia

MOD DE PREPARARE:

  1. Se fierbe orezul intr-o oala cu apa sarata.
  2. Intr-o tigaie cu putin ulei se pun la rumenit migdalele (nu trebuie sa le prajiti prea mult)
  3. Se taie ceapa verde si se adauga in tigaie, peste migdale.
  4. Se taie pieptul de pui cubulete mici, se trec prin amidon si se adauga si ele in tigaie.
  5. Se adauga sare si se lasa pe foc pentru cateva minute.
  6. Se pune sosul de soia, se rade un pic de ghimbir, se adauga putina apa de la orez, si se lasa pana sunt gata.
  7. Intr-o alta tigaie se pune la prajit ceapa verde taiata, prazul, morcovul, dovlecelul si ardeiul gras taiat bucatele.
  8. Se adauga cateva linguri de zahar brun peste legume, se caramelizeaza putin, iar la final se adauga sosul de soia.
  9. Se aseaza pe o farfurie si se serveste puiul cu migdale, alaturi de orez si legumele caramelizate.

POFTA BUNA, DRAGII MEI!

 

 

Previous Entries SALAM DE BISCUITI Next Entries CARTOFI EVANTAI CU CASCAVAL SI BACON

Lasă un răspuns