Ador retetele bucatariei asiatice si cum imi place sa experimentez mereu, va propun reteta de pui cu migdale si legume caramelizate. Mi s-a parut interesanta reteta si cum e o reteta lejera, usor de facut si o pot gusta si cei mai micuti.
INGREDIENTE (4 persoane)
Pentru pui:
- 70 gr de migdale
- 2 buc. de ceapa verde
- 1 piept de pui
- amidon de porumb
- sos de soia
- apa
- ghimbir (optional)
- 250 gr de orez cu bobul lung (Basmati sau Thai)
Pentru garnitura de legume:
- 1 ceapa verde
- 1 praz
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- zahar brun
- sos de soia
MOD DE PREPARARE:
- Se fierbe orezul intr-o oala cu apa sarata.
- Intr-o tigaie cu putin ulei se pun la rumenit migdalele (nu trebuie sa le prajiti prea mult)
- Se taie ceapa verde si se adauga in tigaie, peste migdale.
- Se taie pieptul de pui cubulete mici, se trec prin amidon si se adauga si ele in tigaie.
- Se adauga sare si se lasa pe foc pentru cateva minute.
- Se pune sosul de soia, se rade un pic de ghimbir, se adauga putina apa de la orez, si se lasa pana sunt gata.
- Intr-o alta tigaie se pune la prajit ceapa verde taiata, prazul, morcovul, dovlecelul si ardeiul gras taiat bucatele.
- Se adauga cateva linguri de zahar brun peste legume, se caramelizeaza putin, iar la final se adauga sosul de soia.
- Se aseaza pe o farfurie si se serveste puiul cu migdale, alaturi de orez si legumele caramelizate.
POFTA BUNA, DRAGII MEI!