Clatitele sunt adorate de copii si pentru a face gustarea si mai delicioasa, ce spuneti daca adaugati si fructe? Mai bine zis sa faceti banana sushi, adica banana invelita in clatita de cacao si daca sunt mai maricei puteti adauga un pic de fistic sau de migdale macinati. Eu va propun atat varianta cu crema de alune cat si cea cu gem, iar voi o alegeti pe care o preferati. Astept cu drag comentariile si sfaturile voastre. Acum sa trecem la bucatarit.
INGREDIENTE ( pentru 6 clatite ):
- 40 g unt
- 150 g faina 00
- 120 g zahar
- 330 ml lapte
- 2 ou
- 25 g cacao amara
- vanilie
Pentru umplutura:
- fulgi de migdale
- 6 banane mari
- fistic macinat
- crema de ciocolata
- alune
- fulgi de cocos
MOD DE PREPARARE:
Mai intai se prepara clatitele: intr-un vas se bate oul, se adauga laptele, vanilia, zaharul si untul topit ( si racit la temperatura camerei).
Se amesteca bine ingredientele, apoi se incorporeaza cate putin faina si cacao amara pana se obtine un aluat fin si omogen, fara cocoloase. Se acopera cu folie transparenta si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Se incalzeste o tigaie antiaderenta, se unge cu putin ulei sau unt, si cand e fierbinte se varsa in centru un pic din compozitie ( cam un polonic ) si se distribuie cu miscari circulare pe toata suprafata tigaii. Se coace pe ambele parti, apoi se pun la racit pe o farfurie.
Cand s-au racit, se unge prima clatita cu un strat de crema de ciocolata si fulgi de cocos, apoi se impart in jumatate.
Pe fiecare jumatate de clatita se pune cate jumatate de banana, apoi se ruleaza. Se unge banana sushi cu crema de alune si se presara cu bucatele de fistic.
Cealalta clatita se poate unge cu gem si fulgi de migdale, apoi se imparte in jumatate. Pe fiecare jumatate de clatita se pune cate jumatate de banana, se ruleaza si se unge cu gem. Se presara cu bucatele de alune. Se taie toate rulourile obtinute in rondele medii ( ca un sushi ) si se ofera copiilor sau invitatilor.