BANANA SUSHI

Clatitele sunt adorate de copii si pentru a face gustarea si mai delicioasa, ce spuneti daca adaugati si fructe? Mai bine zis sa faceti banana sushi, adica banana invelita in clatita de cacao si daca sunt mai maricei puteti adauga un pic  de fistic sau de migdale macinati. Eu va propun atat varianta cu crema de alune cat si cea cu gem, iar voi o alegeti pe care o preferati. Astept cu drag comentariile si sfaturile voastre. Acum sa trecem la bucatarit.

 

banana sushi

 

INGREDIENTE ( pentru 6 clatite ):

  • 40 g unt
  • 150 g faina 00
  • 120 g zahar
  • 330 ml lapte
  • 2 ou
  • 25 g cacao amara
  • vanilie

Pentru umplutura:

  • fulgi de migdale
  •  6 banane mari
  • fistic macinat
  • crema de ciocolata
  • alune
  • fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE:

Mai intai se prepara clatitele: intr-un vas se bate oul, se adauga laptele, vanilia, zaharul si untul topit ( si racit la temperatura camerei).

Se amesteca bine ingredientele, apoi se incorporeaza cate putin faina si cacao amara pana se obtine un aluat fin si omogen, fara cocoloase. Se acopera cu folie transparenta si se pune la frigider pentru 30 de minute.

Se incalzeste o tigaie antiaderenta, se unge cu putin ulei sau unt, si cand e fierbinte se varsa in centru un pic din compozitie ( cam un polonic ) si se distribuie cu miscari circulare pe toata suprafata tigaii. Se coace pe ambele parti, apoi se pun la racit pe o farfurie.

Cand s-au racit, se unge prima clatita cu un strat de crema de ciocolata si fulgi de cocos, apoi se impart in jumatate.

banana sushi jumatati Pe fiecare jumatate de clatita se pune cate jumatate de banana, apoi se ruleaza. banana sushi cocos rulatSe unge banana sushi cu crema de alune si se presara cu bucatele de fistic. banan_sushi_fistic

Cealalta clatita se poate unge cu gem si fulgi de migdale, apoi se imparte in jumatate. Pe fiecare jumatate de clatita se pune cate jumatate de banana, se ruleaza si se unge cu gem. Se presara cu bucatele de alune. Se taie toate rulourile obtinute in rondele medii ( ca un sushi ) si se ofera copiilor sau invitatilor.banan_sushi_taiat final

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.