PRAJITURA FARA COACERE CU CARAMEL SI MASCARPONE

 

INGREDIENTS:

  • 250 g de biscuiti digestivi ( eu am folosit Petit Beurre)
  • 200 g nutella
  • 100 g topping de caramel cumparat sau facut cu 200 g sugar 100 g apa)
  • 300 ml de lapte
  • 350 g de mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g de smantana lichida
  • esenta de vanilie sau 1 vanillin envelope
  • Decor: fulgi de ciocolata

MOD DE PREPARE:

  1. Se prepara mai intai caramelul cu 200 g de zahar pe care il topim la foc mic, cu 2 linguri de apa, iar cand acesta este topit se adauga putin cate putin apa fierbinte (incalzita in precedenza). Se lasa la racit.
  2. Se pregateste crema de mascarpone: Se mixeaza bine mascarponele cu zaharul pudra si vanilia. Separat se bate smantana tare, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei linguri peste mascarpone, cu miscari de jos in sus. Se pune la rece timp de 10-15 minute.
  3. Se ia o forma dreptunghiulara sau patrata si se imbraca in folie alimentara. Se formeaza straturile astfel: se inmoaie biscuitii in lapte caldut (not hot!) si se aseaza pe fundul vasului. Peste biscuiti se pune un strat de crema de mascarpone, apoi nutella incalzita putin la microunde (cam 6-8 secunde) , iar la sfarsit sos de caramel. Se continua iar cu un strat de biscuiti, inmuiati in lapte, crema de mascarpone, nutella si caramel. Mie mi-au iesit 3 straturi, ultimul fiind crema de mascarpone , nutella, caramel si presarat cu fulgi de ciocolata.
  4. Se da la frigider 4-6 hours, ideal ar fi o noapte ca sa se inmoaie bine si sa se uneasca aromele.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di