TARTAR DE SOMON AFUMAT CU AVOCADO SI CREMA DE BRANZA

 

INGREDIENTE:

  • 1 avocado
  • 1/2 de lamaie
  • 150 g de crema de branza
  • codite de ceapa verde
  • 150 somon afumat
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 de greapfruit

MOD DE PREPARARE:

  1. Primul strat: se taie in jumatate avocado si se scoate miezul, cu grija cu ajutorul unei linguri. Se taie cubulete si se stropeste cu sucul de lamaie, sare, piper si 1 linura de ulei de masline. Se lasa deoparte.
  2. Al 2-lea strat: intr-un vas se amesteca crema de branza cu coditele de ceapa verde taiate fin. Se lasa deoparte.
  3. Al 3-lea strat: se taie somonul cubulete si se amesteca cu sucul de la jumatate de greapfruit (sau daca va place mai amarui, taiati greapfruitul cubulete mici) si putin ulei de masline (circa 1 lingura).
  4. Se asambleaza tartarele cu ajutorul discului de patiserie (al meu are diametrul de 7,5 cm). Se pune primul strat avocado, se adauga cel de-al doilea strat de crema de branza (ajutandu-va cu dosul unei linguri), iar la sfarsit stratul de somon afumat. Se decoreaza cu codite de ceapa verde taiate marunt si se dau la frigider cateva minute sa se solidifice putin straturile. Se servesc reci.

POFTA BUNA, DRAGII MEI!!

Back to top