PRAJITURA FARA COACERE CU CARAMEL SI MASCARPONE

 

INGREDIENTE:

  • 250 g de biscuiti digestivi ( eu am folosit Petit Beurre)
  • 200 g nutella
  • 100 g topping de caramel cumparat sau facut cu 200 g zahar si 100 g apa)
  • 300 ml de lapte
  • 350 g de mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g de smantana lichida
  • esenta de vanilie sau 1 plic de vanilina
  • Decor: fulgi de ciocolata

MOD DE PREPARARE:

  1. Se prepara mai intai caramelul cu 200 g de zahar pe care il topim la foc mic, cu 2 linguri de apa, iar cand acesta este topit se adauga putin cate putin apa fierbinte (incalzita in precedenza). Se lasa la racit.
  2. Se pregateste crema de mascarpone: Se mixeaza bine mascarponele cu zaharul pudra si vanilia. Separat se bate smantana tare, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei linguri peste mascarpone, cu miscari de jos in sus. Se pune la rece timp de 10-15 minute.
  3. Se ia o forma dreptunghiulara  sau patrata si se imbraca in folie alimentara. Se formeaza straturile astfel: se inmoaie biscuitii in lapte caldut (nu fierbinte!) si se aseaza pe fundul vasului. Peste biscuiti se pune un strat de crema de mascarpone, apoi nutella incalzita putin la microunde (cam 6-8 secunde) , iar la sfarsit sos de caramel. Se continua iar cu un strat de biscuiti, inmuiati in lapte, crema de mascarpone, nutella si caramel. Mie mi-au iesit 3 straturi, ultimul fiind crema de mascarpone , nutella, caramel si presarat cu fulgi de ciocolata.
  4. Se da la frigider 4-6 ore, ideal ar fi o noapte ca sa se inmoaie bine si sa se uneasca aromele.
Previous Entries TARTAR DE SOMON AFUMAT CU AVOCADO SI CREMA DE BRANZA Next Entries URSULETI PUFOSI

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.