URSULETI PUFOSI

 

 

INGREDIENTE:

  • 250 g de faina 00
  • 250 g faina cu agent de crestere
  • 85 g de zahar
  • 25 g de drojdie proaspata (sau 1 pliculet de drojdie uscata)
  • 3 oua + 1 ou de uns pe deasupra
  • 120 g unt moale la temperatura camerei
  • 75 g de lapte
  • un varf de sare
  • vanilie
  • optional umplutura: gem sau crema de ciocolata

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas mare se pun cele doua tipuri de faina si se face o adancitura la mijloc Se pune zaharul si  drojdia.
  2. Ouale se desfac separat intr-un castron si se bat cu o furculita, cat sa se amestece bine albusul cu galbenusul (ca la omleta). Se pun peste faina impreuna cu untul moale (la temperatura camerei), laptele, un varf de sare si aroma de vanilie.
  3. Se framanta circa 10 minute, pana se obtine un aluat elastic si omogen care se acopera apoi cu un prosop si se lasa la crescut circa 1 ora si 30 minute.
  4. Se imparte apoi aluatul in 6 parti si fiecare din cele 6 parti se vor taia cate 2 bucatele mici- acestea fiind urechile.
  5. Tava de ciambella (forma cu gaura la mijloc ca aceasta) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
  6. Se formeaza ursuletii: se ia fiecare bucata mai mare de aluat si se da forma rotunda.                  OPTIONAL: Pentru cine doreste, se face o adancitura in aluat si se pune cate o lingurita de gem, apoi se inchid cu grija capetele , astfel incat sa nu iasa la copt.  Se aseaza in tava, departate una  de alta, apoi se ung cu ou batut. Din bilutele mici se formeaza urechile la ursuleti.. Se ung apoi si acestea cu ou batut si se lasa totul la crescut circa 30 de minute. Vor creste enorm, iar spatiile dintre ursuleti se va acoperi total.
  7. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 °C si se coc timp de 25-30 de minute.

 

Previous Entries PRAJITURA FARA COACERE CU CARAMEL SI MASCARPONE Next Entries FILE DE SOMON LA CUPTOR CU AVOCADO SI CEAPA ROSIE

Lasă un răspuns