Una dintre cele mai bune retete de paste si simplu de facut este cea cu hribi si smantana. Pentru aceasta reteta se folosesc pastele proaspete- tip tagliatelle sau pappardelle, iar daca nu gasiti le puteti face in casa ( 1 ou la 100g de faina-pentru 1 persoana).
INGREDIENTE (PENTRU 2 PERSOANE):
- 300 g pasta proaspata tip tagliatelle
- 200 g hribi
- 100 ml de smantana
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- 20 g unt
- 1 lingura de ulei de masline
- sare si piper
- parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
- Se spala ciupercile si se taie in cuburi mari.
- Intr-o tigaie, se topeste untul cu uleiul de masline si se adauga usturoiul tocat.
- Se pun ciupercile si un pic de apa ( sau supa daca aveti) si se fierb la foc mic, pentru circa 15 minute, pana cand sunt gata hribii.
- Se adauga smântâna, sare si piper, si se mai lasa 5 minute, la foc mic.
- Se fierb pastele în apă clocotită cu puţină sare pentru 3-5 minute, apoi se scurg si se pun in tigaia cu sos si ciuperci. Se amesteca ca sa absoarba aroma si sosul, apoi se aseaza in farfurii si se servesc cu parmezan ras, patrunjel si piper. Se servesc calde!
. .