NUTS AND PUT TO almond flakes

I got this recipe from my friend Anca and I can say it's wonderful! It's very tasty and I invite you to try and :).

INGREDIENTS (Unit: cana 250 ml)

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 ½ cani zahar
  • 1 cana lapte
  • 5 linguri cacao
  • 2 cani faina
  • 5 lay
  • un pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 fiole esenta de rom
  • 1 cana de nuci tocate
  • 2 mere potrivite rase pe răzătoare mare
  • fulgi de migdale pentru decor

MOD DE PREPARE:

  1. Intr-un vas se pune laptele, zaharul, cacaua si esenta de rom. Se fierbe la foc mic pana se topeste tot zaharul si se obtine un sirop gros. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  2. Untul se freaca spuma si se amesteca impreuna cu 3/4 din siropul de cacao racit. Ouale se separa albusurile de galbenusuri si se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt si se incorporeaza bine totul, sa nu se formeze cocoloase.
  3. Urmeaza sa se adauge nucile tocate (nu foarte mici), merele rase si se amesteca. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza ultimele in compozitie, amestecand de jos in sus. Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace circa 30 de minute, la 180°C, pana este gata ( se face testul scobitorii).
  4. Se scoate prajitura de la cuptor si cat e calda si se toarna peste ea siropul de cacao pe care l-am pastrat. Se presara fulgii de migdale si se da la rece.

negresa

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di