Si daca tot a venit toamna si s-a cam racit vremea, va invit la niste gogosele care se fac foarte repede si pe care vi le ofer cu mult drag.
INGREDIENTE (circa 30 gogosi):
- 200 g iaurt
- 1 ou
- 3 linguri zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita praf copt
- 150 gr faina
- smantana sau dulceata
MOD DE PREPARARE:
- Se bate oul cu telul ( sau cu furculita ), apoi se adauga iaurtul.
- Se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si se amesteca bine totul.
- Se incorporeaza faina si se amesteca pana se obtine un aluat omogen.
- Intre timp se pune intr-o tigaie la incins mai mult ulei. Cu o lingurita se ia din aluat si se da drumul in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc. Fiti atenti sa nu le ardeti, se prajesc foarte repede!
- Se scot pe servetel sa se absoarba grasimea din ele si se servesc fie simple pudrate cu zahar, fie cu dulceata sau smantana.