MUFFINS UMPLUTE CU CREMA

Dupa cum v-am promis, am revenit cu o noua reteta de muffin: muffins de ciocolata umplute cu crema. Reteta este pentru circa 30 de muffins, dar puteti injumatati cantitatile daca vreti sa faceti mai putine.

INGREDIENTE:

Pentru muffins:

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 70 g cacao amara
  • 10 g praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie rasa (optional)

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 linguri de faina
  • 500 ml lapte

MOD DE PREPARARE:

  1. Se freaca  spuma untul ( la temperatura camerei ) cu zaharul, apoi se adauga pe rand cele 4 oua.
  2. Separat se amesteca faina (cernuta) cu cacaua ( cernuta ) si praful de copt, apoi se incorporeaza cate putin peste untul frecat cu zahar.
  3. Se adauga treptat laptele, un praf de sare si la sfarsit ciocolata amara rasa ( pentru cine doreste, eu am renuntat la ea ).
  4. Pentru crema: se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana se albesc ( si devin ca o crema ), apoi se adauga 3 linguri de faina ( trecute prin sita ). Se varsa cate putin laptele ( ca sa nu faca cocoloase ), se adauga coaja de lamaie si se pune pe foc, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa la racit.
  5. Dupa prepararea aluatului si a cremei procedati in felul urmator: umpleti 1/3 din forma de muffin cu aluatul de cacao ( puteti face mai simplu cu ajutorul unui sac de patiserie sau seringa ), in centru puneti o lingurita de crema, apoi acoperiti cu o alta parte de aluat de cacao.
  6. Cand ati terminat de umplut toate formele, dati-le la cuptor ( preincalzit ) la 180°, pentru 20-25 de minute ( faceti intotdeauna proba cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este copt ).
  7. Se lasa la racit si se servesc pudrati cu zahar.

 

muffins cu crema

Previous Entries MACARONS Next Entries GOGOSI RAPIDE SI PUFOASE

2 thoughts on “MUFFINS UMPLUTE CU CREMA

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.