Rapid simplu, perfect pentru cina. Cine nu ar accepta un asa deliciu?
INGREDIENTE:
- 2 bucati de somon
- 1 ceapa rosie
- sare
- piper
- boia de ardei
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- patrunjel verde
- 1 lamaie
MOD DE PREPARARE:
- Bucatile de somon se aseaza in tava cu hartie de copt si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce (eu pun mai mult ca-mi place mult aroma), usturoi (trecut prin presa) si putin ulei de masline.
- Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
- Se introduce somonul in cuptor si se lasa timp de 10-12 minute.
- Avocado se taie in jumatate si se scoate samburele. Se extrage apoi cu grija miezul si se taie cubulete.
- Se amesteca intr-un vas avocado cu ceapa rosie taiata marunt, patrunjelul verde tocat, sare, piper, 1 lingura de ulei de masline si sucul de lamaie.
- Se serveste apoi somonul cu salata de avocado si ceapa.