CRUMBLE DE CIRESE SI MIGDALE

Crumble este un dulce de origine englezeasca si irlandeza, pe baza de fructe, acoperit cu bucatele de aluat crocant. Este un desert lejer si foarte gustos si il puteti incerca in aceasta perioada cand acestea se gasesc din plin.

INGREDIENTE:

  • 110 g faina oo
  • 30 g gris
  • 30 g faina de migdale
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 albus
  • 200 g cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cherry
  • 30 g fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE:

Se pregatesc ciresele, se spala si se scot samburii, apoi se pun intr-o tigaie pe foc cu 2 linguri de zahar si o lingura de cherry si se lasa la topit,  amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn.

Separat se amesteca faina, grisul, faina de migdale, albusul, zaharul cu untul la temperatura camerei, taiat bucatele, obtinand in final un amestec faramicios.

Se pune jumatate din aluatul faramicios intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina, se adauga compozitia de cirese, iar in final restul de aluat peste care se presara fulgii de migdale.

Se pune in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru circa 30 de minute.

CRUMBLE DE CIRESE SI MIGDALE

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.