CRUMBLE DE CIRESE SI MIGDALE

Crumble este un dulce de origine englezeasca si irlandeza, pe baza de fructe, acoperit cu bucatele de aluat crocant. Este un desert lejer si foarte gustos si il puteti incerca in aceasta perioada cand acestea se gasesc din plin.

INGREDIENTE:

  • 110 g faina oo
  • 30 g gris
  • 30 g faina de migdale
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 albus
  • 200 g cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cherry
  • 30 g fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE:

Se pregatesc ciresele, se spala si se scot samburii, apoi se pun intr-o tigaie pe foc cu 2 linguri de zahar si o lingura de cherry si se lasa la topit,  amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn.

Separat se amesteca faina, grisul, faina de migdale, albusul, zaharul cu untul la temperatura camerei, taiat bucatele, obtinand in final un amestec faramicios.

Se pune jumatate din aluatul faramicios intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina, se adauga compozitia de cirese, iar in final restul de aluat peste care se presara fulgii de migdale.

Se pune in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru circa 30 de minute.

CRUMBLE DE CIRESE SI MIGDALE

 

Previous Entries TORT CREMOS DE MERE Next Entries File de peste imbracat in crusta de busuioc

Lasă un răspuns