Reteta asta o facea mama mereu in post, pentru ca ne placea foarte mult si se face si destul de repede. Va recomand cu mare dragoste, asa cum am mancat-o mereu acasa. Iti multumesc, mama!!
INGREDIENTE:
–pentru aluat:
- 1 pachet de margarina la temperatura camerei
- 6 linguri de apa calduta
- faina cat cuprinde
–pentru umplutura:
- 1,5-2 kg de mere
- 3-4 linguri de zahar (depinde cat sunt de dulci merele)
- scortisoara
MOD DE PREPARARE:
- Se framanta un aluat dintr-un pachet de margarina, lasat la temperatura camerei, 6 linguri de apa calduta si faina cat cuprinde , cat sa iasa un aluat ca o plastilina, usor de modelat. Se da la rece pana se pregateste umplutura.
- Merele se spala si se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare si se pun, pe foc, intr-un vas pana se moaie. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa si s-au calit putin se adauga zaharul si se mai scade cateva minute. Se lasa la racit si se adauga scortisoara..
- Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in in jumatate. Se intind doua foi de aluat. Se pune prima foaie intr-o tava de copt dreptunghiulara, se varsa compozitia de mere si se acopera cu cea de a doua foaie. Se taie patratele de cruda, apoi se introduce la cuptor, la 200°C, pana se coloreaza usor la suprafata.