PUI PE STICLA CU IERBURI AROMATE

 

INGREDIENTE:

  • 1 pui intreg
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • busuioc uscat
  • boia dulce
  • sare, piper
  • catei de usturoi
  • unt taiat cubulete (circa 25 g)
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

  1. Sticla de bere se umple cu apa pana sus si se pune in ea crengute de cimbru, rozmarin, dafin.
  2. Untul se taie cubulete si se trece printr-un amestec de boia dulce, piper si cimbru. Se dau cubuletele de unt la frigider pana in momentul folosirii.unt aromat
  3. Se ia puiul, se spala bine si se aseaza pe sticla de bere ca in poza de mai jos. pui crudSe aseaza intr-un vas, in care vom adauga apa inainte de a-l introduce la cuptor.
  4. Se scot cubuletele de unt de la rece si impreuna cu cateii de usturoi se introduc in pui, desprinzand usor pelicula dintre piele si carne. Se incepe de la partea gatului si se desface incet pana in partea inferioara, avand grija sa nu despindeti pielea de la tartita ca sa nu se scurga toate aromele. Se pun pe toate partile puiului, astfel incat sa se aromatizeze peste tot.
  5. La final se unge puiul pe toata suprafata cu ulei de masline amestecat cu boia, sare, piper si busuioc uscat si se da la cuptorul incalzit la 200°C pentru circa 1 ora si un sfert. Dupa jumatate de ora, se ia cu lingura din lichidul din vas si se toarna peste pui. Verificati daca este gata cu o scobitoare daca lichidul care iese este limpede, puiul este facut.

Se serveste cu legume la cuptor sau pur si simplu cu salata asortata sau de varza.

 

pui pe sticla cu ierburi aromate

Previous Entries FOIETAJ CU BRANZA DULCE SI STAFIDE Next Entries PRAJITURA FRAGEDA DE POST CU MERE

Lasă un răspuns