PRAJITURA FRAGEDA DE POST CU MERE

Reteta asta o facea mama mereu in post, pentru ca ne placea foarte mult si se face si destul de repede. Va recomand cu mare dragoste, asa cum am mancat-o mereu acasa. Iti multumesc, mama!!

INGREDIENTE:

pentru aluat:

  • 1 pachet de margarina la temperatura camerei
  • 6 linguri de apa calduta
  • faina cat cuprinde

pentru umplutura:

  • 1,5-2 kg de mere
  • 3-4 linguri de zahar (depinde cat sunt de dulci merele)
  • scortisoara

MOD DE PREPARARE:

  1. Se framanta un aluat dintr-un pachet de margarina, lasat la temperatura camerei, 6 linguri de apa calduta si faina cat cuprinde , cat sa iasa un aluat ca o plastilina, usor de modelat. Se da la rece pana se pregateste umplutura.
  2. Merele se spala si se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare si se pun, pe foc, intr-un vas pana se moaie. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa si s-au calit putin se adauga zaharul si se mai scade cateva minute. Se lasa la racit si se adauga scortisoara..
  3. Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in in jumatate. Se intind doua foi de aluat. Se pune prima foaie intr-o tava de copt dreptunghiulara, se varsa compozitia de mere si se acopera cu cea de a doua foaie. Se taie patratele de cruda, apoi se introduce la cuptor, la 200°C, pana se coloreaza usor la suprafata.

 

prajitura de post cu mar

 

Back to top