Astazi am cumparat broccoli si cum voiam sa incerc ceva nou, am incercat o reteta care s-a mancat foarte bine si pe care eu am modificat-o putin , reducand cantitatea de oua. Se poate pastra la frigider pentru cateva zile si incalzita in momentul servirii.
INGREDIENTE:
-
400 g broccoli
-
300g șuncă tăiată cubulețe
-
200g mozzarella rasă
-
1 ardei gras, tăiat cubulețe
-
2 fire ceapă verde
-
sare, piper, busuioc uscat (daca doriti)
-
8 ouă
MOD DE PREPARARE:
-
Se încălzește cuptorul la 190°C și se unge cu ulei (sau cu unt) un vas termorezistent.
-
Se pune apă la fiert, iar când dă în clocot se adaugă broccoli pentru 2 minute. Apoi se pun la scurs și se lasă să se usuce bine. Între timp se tăie șunca și ardeiul cubulețe.
-
În vasul uns, se așează întâi broccoli, peste care se pun cubuletele de sunca, ardeii, mozzarella si la sfarsit ceapa verde.
- Se bat ouale (eu am pus doar 5 la toata tava) si se toarna peste legume.
- Se da la cuptor si se lasa 35-45 de minute pana se leaga ouale si suprafata devine usor maronie.
- Se serveste calda (dar e buna si rece) cu smantana.
POFTA BUNA!
Arata minunat. Felicitări!
Ma bucur ca ti a placut si te astept sa incerci si alte retete de pe blog! Te imbratisez