TORT RECE CU CREMA DE MASCARPONE SI PISCOTURI

Un desert racoros pentru zilele calduroase, facut cu ingrediente sanatoase, pe care il propun cu drag pentru intreaga familie.

INGREDIENTE:

  • 250 g de mascarpone
  • 250 ml de frisca lichida
  • 150 g de zahar
  • piscoturi
  • 4-5 linguri de gem (de care doriti sau nutella)
  • 7 g de gelatina
  • lapte+ vanilie pentru inmuiat piscoturile

MOD DE PREPARARE:

  1. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece 5-8 minute.
  2. Intre timp se freaca mascarponele cu zaharul, pana se obtine un amestec cremos.
  3. Se incalzeste foarte putin 50 ml de frisca si se amesteca cu gelatina inmuiata ( scursa de apa in care a stat ). Se adauga apoi in crema de mascarpone si se amesteca bine.
  4. Frisca ramasa (200 ml) se bate tare, apoi se pune in crema de mascarpone, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus.
  5. Se ia o forma dreptunghiulara (de cozonac) si se imbraca cu folie alimentara.
  6. Intr-un vas se pune lapte cu esenta de vanilie si se trec cu miscari rapide piscoturile, unul cate unul, care se aseaza apoi in tava cu folie alimentara, atat pe fundul tavii cat si pe peretii acesteia.
  7. Se varsa jumatate din crema de mascarpone, se pune pe mijloc 4-5 linguri de gem de fructe (sau nutella), apoi se acopera cu restul de crema.
  8. Deasupra se inchide cu un alt strat de piscoturi umezite in lapte aromat si se da la congelator circa 4-5 ore. Se rastoarna pe un platou si se taie felii. Se serveste rece.

 

semirece cu mascarpone si gem

 

 

 

 

 

Back to top