DOVLECEI UMPLUTI

 

Reteta aceasta o am de la prietena mea, Anca si pot spune ca a avut mare succes. O puteti adapta in perioada postului, eliminand din reteta cascavalul sau mozzarella. E gustoasa, lejera, plina de vitamine si culoare. Cel mic iubeste retetele noi, colorate si este cel care da ok-ul in bucatarie.

 

dovlecei umpluti

 

INGREDIENTE:

  • 4 dovlecei,
  • 4 linguri de orez,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 morcov,
  • 2-3 rosii,
  • 1 legatura marar verde,
  • 200 g porumb boabe,
  • 3 linguri de ulei,
  • cascaval (optional),
  • un praf de sare.

 MOD DE PREPARARE:

  1. Se taie dovleceii in jumatati, pe lungime si se scoate miezul cu o lingura, cu atentie ca sa nu se rupa.
  2. Orezul de fierbe intr-un vas cu apa sarata, timpul indicat pe ambalaj.
  3. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune ceapa, morcovul, o rosie, toate tocate marunt si putina apa. Se adauga miezul tocat de la dovlecei si boabele de porumb. Se presara mararul tocat si dupa ce s-au inmuiat toate legumele se iau de pe foc si se lasa la racit. Ultimul se adauga orezul. Se amesteca toate ingredientele si se umplu dovleceii.
  4. Dupa ce s-au umplut dovleceii se presara cascaval ras (sau mozzarella) si se asaza felii de rosii.
  5. Se pun dovleceii intr-o tava termorezistenta la cuptor pentru 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca frumos. Se servesc calduti alaturi de o salata de cruditati.

 

dovlecei umpluti 1

Previous Entries PIZZA RAPIDA PENTRU COPII Next Entries TORT RECE CU CREMA DE MASCARPONE SI PISCOTURI

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.