Reteta aceasta o am de la prietena mea, Anca si pot spune ca a avut mare succes. O puteti adapta in perioada postului, eliminand din reteta cascavalul sau mozzarella. E gustoasa, lejera, plina de vitamine si culoare. Cel mic iubeste retetele noi, colorate si este cel care da ok-ul in bucatarie.
INGREDIENTE:
- 4 dovlecei,
- 4 linguri de orez,
- 1 ceapa mare,
- 1 morcov,
- 2-3 rosii,
- 1 legatura marar verde,
- 200 g porumb boabe,
- 3 linguri de ulei,
- cascaval (optional),
- un praf de sare.
MOD DE PREPARARE:
- Se taie dovleceii in jumatati, pe lungime si se scoate miezul cu o lingura, cu atentie ca sa nu se rupa.
- Orezul de fierbe intr-un vas cu apa sarata, timpul indicat pe ambalaj.
- Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune ceapa, morcovul, o rosie, toate tocate marunt si putina apa. Se adauga miezul tocat de la dovlecei si boabele de porumb. Se presara mararul tocat si dupa ce s-au inmuiat toate legumele se iau de pe foc si se lasa la racit. Ultimul se adauga orezul. Se amesteca toate ingredientele si se umplu dovleceii.
- Dupa ce s-au umplut dovleceii se presara cascaval ras (sau mozzarella) si se asaza felii de rosii.
- Se pun dovleceii intr-o tava termorezistenta la cuptor pentru 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca frumos. Se servesc calduti alaturi de o salata de cruditati.