TORT DE PANCAKES CU MERE SI CREMA DE MASCARPONE

 

 

INGREDIENTE:

pentru pancakes:

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 4 mere
  • 2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • miez de nuca taiat mare

pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smantana lichida
  • 3 linguri de zahar pudra

pentru decor:

  • topping de ciocolata
  • nuci sau migdale

MOD DE PREPARARE:

  1. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica.  Se pun intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar si se lasa pe foc pana scad si se inmoaie. Se adauga scortisoara. Se dau deoparte sa se raceasca si apoi se blenduiesc, pana devin ca o pasta.
  2. Ouale se bat cu un tel, apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt. Se varsa laptele putin cate putin si se amesteca pana se obtine o compozitie fina, fara cocoloase. La sfarsit se incorporeaza merele blenduite si se omogenizeaza bine totul. Se va obtine o pasta densa.
  3. Se unge o tigaie cu putin unt si se pune pe foc. Cand s-a incalzit bine se pune cu lingura din amestec. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic (eu am folosit discul de patiserie cu diametru de 7,5 cm pentru a le da forma rotunda). Se coc toate pancake-urile , apoi se lasa la racit. Mie mi-au iesit cam 15 pancakes.
  4. Se prepara crema de mascarpone: intr-un vas se pune 250 g de mascarpone cu 120 ml de smantana lichida si 3 linguri de zahar pudra. Se amesteca bine cu ajutorul  mixerului.
  5. Se formeaza mini-tortulete din cate 3 pancakes, unse intre ele cu crema de mascarpone. Se decoreaza cu topping de ciocolata, nuci si scortisoara sau cu ce va place.

 

Back to top