INGREDIENTE:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 150 g smantana
- 100 ml vin alb
- 25 g de unt
- ulei de masline
- sare de Himalaya fin macinata
- mix de piper alb, negru, rosu
- patrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile Pleurotus se curata de extremitati si se trec rapid printr-un jet de apa rece. Se usuca bine si se taie fasii.
- Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Uleiul se pune intr-o tigaie mare iar cand uleiul s-a incalzit se adauga untul.
- Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in tigaia acoperita cu un capac.
- Se pun ciupercile taiate si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Se adauga 125 ml din smantana si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3-4 minute si se completeaza cu smantana ramasa.
- Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga in amestecul pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.