CIUPERCI PLEUROTUS CU SMANTANA SI VIN ALB

 

INGREDIENTE:

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 150 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 25 g de unt
  • ulei de masline
  • sare de Himalaya fin macinata
  • mix de piper alb, negru, rosu
  • patrunjel verde

MOD DE PREPARARE:

  1. Ciupercile Pleurotus se curata de extremitati si se trec rapid printr-un jet de apa rece. Se usuca bine si se taie fasii.
  2. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
  3. Uleiul se pune intr-o tigaie mare iar cand uleiul s-a incalzit se adauga untul.
  4. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in tigaia acoperita cu un capac.
  5. Se pun ciupercile taiate si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
  6. Se adauga 125 ml din smantana si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
  7. Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3-4 minute si se completeaza cu smantana ramasa.
  8. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga in amestecul pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.

 

o

Previous Entries CHIFTELUTE DE QUINOA CU PORUMB DULCE Next Entries TORT DE PANCAKES CU MERE SI CREMA DE MASCARPONE

Lasă un răspuns