Buna dragilor! Astazi mi-am propus sa fac o tarta sarata cu dovlecei, bacon si mozzarella si pot spune ca s-a mancat pana la ultima bucatica.
Este usor de facut, ca atunci cand ai copii cauti sa faci retete cat mai rapide , dar care sa fie si gustoase. Este buna atat calda cat si rece si este ideala pentru picnic ,de servit in pauza de la servici sau de ce nu cand ai musafiri neasteptati.
INGREDIENTE:
- 1 aluat foietaj ( pasta sfoglia)
- 2 dovlecei
- 3 oua
- 100g bacon
- 100g mozzarella
- sare
- piper
- ulei
MOD DE PREPARARE:
- Spalati dovleceii, taiati-i rondele si puneti- i la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
- Dupa 5 minute adaugati peste dovlecei bacon-ul taiat cubulete si se mai lasa pe foc inca vreo 2-3 minute. Apoi se da tigaia deoparte si se lasa la racit.
- Incalziti cuptorul la temperatura de 180 grade. Intr-un castron se bat ouale cu un varf se sare si piper. Se adauga mozzarella taiata cubulete , dovleceii si baconul.
- Puneti intr-o tava niste hartie de copt peste care asezati aluatul foietaj , indoiti un pic capetele formand ca o bordura si varsati amestecul preparat anterior.
Dati tarta la cuptor pentru 30 minute. Lasati la racit inainte de a o taia. Este buna atat calda cat si rece!
Sper sa va placa atat voua cat si micutilor vostri! Pofta buna!