COSULETE DE ZUCCHINE

Astazi fiind miercuri, am zis sa pregatim ceva fara carne, mai ales ca suntem  in Postul Pastelui si cum nu am nici prea mult timp de stat la bucatarie, am facut niste cosulete de dovlecei, care au fost devorate de cei mici si cei mari. Sunt usor de facut si unde mai pui ca sunt si lejere, mai ales pentru cina.

Imagine

INGREDIENTE (4 persoane)

  • 200 g dovlecei (zucchine) sunt circa 3 zucchine mai mari
  • 2 morcovi mari
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala zucchinele  si se taie in bucati de circa 6 cm lungime. Cu ajutorul unui cutit se cresteaza fiecare bucata, se elimina interiorul, astfel incat sa se obtina o forma de cosulet cu un maner de 1 cm circa ( ca in foto ).Imagine
  2. Se spala morcovii, se taie bastonase, la fel si partile de dovlecel indepartate anterior.
  3. Intr-o tigaie cu ulei de masline se adauga morcovii si zucchinele taiate bastonase si se pun pe foc la calit (circa 5 minute). Se adauga sare si piper dupa gust.
  4. Cosuletele de dovlecei se fierb intr-o oala cu apa sarata timp de circa 3 minute (sa ramana mai tari ca sa nu se rupa), dupa care se scurg si se lasa la racit. Se umplu cu compozitia de morcov si dovlecel pregatita anterior si se servesc.

PS: Pentru cei care doresc un gust mai deosebit alaturi de morcovi si dovlecel se poate aduga si telina radacina, taiata si aceasta bastonase.

POFTA BUNA DRAGILOR ! SA AVETI O SEARA MINUNATA!

           Imagine

           Imagine

 

Previous Entries PIEPT DE PUI CU MORCOVI BABY IN CRUSTA DE SUSAN Next Entries TARTA SARATA CU DOVLECEI, BACON SI MOZZARELLA

Lasă un răspuns