Tarta cu mere este pasiunea mea. Cred ca am cele mai multe retete cu mere. Reteta asta am incercat-o de curand si copiii au savurat-o cu mare drag, mai ales ca lasa un miros imbietor. Ce sa spun, s-a terminat in aceeasi zi. cica eu vreau retete lejere, sa mai dam jos niste kilograme acumulate in perioada de sarbatori. Nu m-am putut abtine cu un pahar de lapte si vazand copiii cu cata pofta mananca. Va propun s-o incercati si voi, pentru voi, pentru copii, pentru cei dragi. E simplu de facut, iar ingredientele sunt la indemana oricui. VA doresc o zi mult spor. Sa fiti sanatosi!
INGREDIENTE:
- 6 mere galbene
- 150 g faina alba
- 130 g zahar
- 1 pahar de lapte
- 150 g de unt
- 2 oua
- 1 plic de praf de copt
- un pumn de migdale (optional)
- un varf de sare
- o lamaie bio
MOD DE PREPARARE:
- Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii .
- Se rade coaja de lamaie si se pune peste feliile de mere.
- Lamaia se stoarce bine, iar sucul obtinut se adauga peste mere, in felul acesta nu se oxideaza. Se amesteca bine merele si se lasa deoparte.
- Intr-un vas se pune laptele cu untul la topit, la foc mic. Cand untul este topit ,se ia de pe foc si se lasa la racit.
- Ouale se bat cu zaharul, pana devin cremoase, iar zaharul este topit. Se adauga un varf de sare, faina putin cate putin, apoi praful de copt.
- Se varsa apoi laptele cu untul topit si se amesteca bine.
- In final se adauga merele si migdalele .
- Se unge o tava cu unt ,se tapeteaza cu faina si se varsa tot amestecul.
- Se presara suprafata cu o lingura de zahar.
- Se da tava la cuptor la 170°C timp de 40-50 minute, facand proba scobitorii.
- Se stinge cuptorul si se lasa 10 minute inauntru.
- Se lasa la racit apoi se taie si se serveste.