Supa de pui dreasa cu iaurt este delicioasa si seamana atat de bine cu ciorba radauteana incat nu i duc dorul deloc atunci cand sunt la dieta.
In perioada de atac sau PP se foloseste doar ceea ce este permis, iar ca legume doar ceapa.
INGREDIENTE:
- 2 ciocanele de pui sau piept de pui fara piele
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 iaurt degresat
- 1 galbenus
- otet
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
Se pune carnea de pui, bine curatata de grasime impreuna cu ceapa tocata marunt la fiert, intr-o oala cu 1,5 l de apa. Se lasa la fiert, la foc potrivit, acoperita cu un capac.
Intre timp usturoiul se curata si se piseaza fin. Iaurtul se amesteca impreuna cu galbenusul de ou.
Cand carnea este fiarta, se da focul la mic, iar carnea se scoate la racit, intr-un bol . Carnea se taie marunt si se pune din nou in oala. Se iau 2 polonice de supa si se adauga in galbenusurile cu iaurt, amestecand usor. Se varsa apoi amestecul in oala cu supa, putin cate putin. Se adauga usturoiul pisat. Se pune sare, piper si putin otet dupa gust. Se lasa 1-2 clocote si se ia de pe foc. Se adauga patrunjelul tocat fin si se serveste.