O garnitura colorata, plina de vitamine pentru cei mici, pe care o puteti servi alaturi de carnita sau peste. Daca cei mici inca nu reusesc sa manance carnita, o puteti blendui si aseza ca ultim strat peste cele de legume. Daca tineti post, adaugati in loc de unt putina margarina sau nu puneti deloc.
INGREDIENTE:
- 2 cartofi
- 1/2 cana de mazare
- 2 morcovi
- unt
- lapte
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se curata legumele, apoi se pun la fiert in 3 vase diferite cu putina sare.
- Cand sunt fierte, se pun la blender morcovii si se adauga putin unt. Se pune intr-o farfurie. La fel se procedeaza si cu mazarea, se pune la blender cu putin unt. Piureurile obtinute trebuie sa aiba consistenta densa, ca sa le puteti stratifica, altfel daca sunt prea moi nu se pot face straturile.
- Cartofii se farama cu o furculita, se adauga putin lapte si unt.
- Cu ajutorul unui inel se pune un strat de piure de morcovi,se niveleaza, deasupra un strat de piure de mazare, iar deasupra un strat de piure de cartofi. Se serveste drept garnitura la carnita sau peste. Noi am servit alaturi de un fishburger. Delicios si lejer!