INGREDIENTE:
-PENTRU GUSTUL DE VANILIE:
- 200 ml smantana dulce
- 100 ml lapte
- esenta de vanilie sau 1/2 de pastaie de vanilie
- 25 gr zahar
- 10 g de gelatina foi sau 5 g de gelatina praf
-PENTRU GUSTUL DE CIOCOLATA:
- 200 ml smantana dulce
- 100 ml lapte
- 50 gr ciocolata amaruie
- 25 gr zahar
- 10 g de foi de gelatina sau 5 g gelatina praf
MOD DE PREPARARE:
- Am preparat mai intai panna cotta de vanilie astfel: am pus la inmuiat gelatina (5 foi de gelatina) intr-un vas cu putin apa rece.
- In alt vas am pus pe foc smantana dulce, zaharul, apa si esenta de vanilie. Cand s-a incalzit bine ( sa nu fiarba!) se ia de pe foc. Se scurge bine gelatina si se adauga in smantana calda. Se amesteca bine pana cand gelatina este bine topita.
- Se varsa in paharele inclinate ( eu am pus cate un servetel in formele de muffin si am asezat paharele inclinate in ele). Se da la frigider pana se solidifica.
- Se prepara apoi panna cotta de ciocolata: se pune gelatina la inmuiat cu putina apa rece.Se topeste ciocolata la bain-marie (la aburi). Se adauga apoi laptele, smantana dulce si zaharul. Cand amestecul e bine incalzit (sa nu fiarba!) se ia de pe foc. Se scurge gelatina si se pune in smantana calda. Se amesteca bine pana cand gelatina se dizolva. Se scot paharele de la frigider, se pun in pozitie normala si se varsa compozitia de ciocolata. Se lasa la racit, apoi se pun la frigider pana se intaresc bine.
- Se servesc cu ciocolata rasa sau toppingul preferat.