Astazi am facut niste buzunarele din cartofi umplute cu cascaval si prosciutto cotto si pot spune ca au avut un adevarat succes cu micutul meu, care nu mananca prea multe. Eu le-am facut prajite, caci au un gust deosebit, dar daca vreti sa fie cat mai sanatos, le puteti pune la cuptor cu hartie de copt stropite cu putin ulei de masline. Alaturi de un mix de salata devine o masa completa pentru intreaga familie.
INGREDIENTE:
- 1/2 kg de cartofi
- 200 g faina
- sare
- 1 ou
- parmezan ras
- cascaval ras sau taiat cuburi
- sunca de Praga sau de pui (dupa preferinte)
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se curata cartofii de coaja, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata se scurg de apa si se piseaza ca pentru piure. Se lasa la racit.
- Cand s-au racit se amesteca cu faina, sarea, oul si parmezanul ras si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen, fara cocoloase. Daca aluatul este prea moale adaugati putin mai multa faina pe masa de lucru si intindeti o foaie de circa 0,5 cm. Se decupeaza forme rotunde, de aceeasi dimensiune.
- Se pune pe un disc cateva cuburi de cascaval si sunca Praga si se inchide cu un alt disc de pasta, presand bine laturile (sa nu se deschida la prajit).
- Se prajesc in ulei cald, pe ambele laturi pana obtin o frumoasa culoare aurie. Pentru cine vrea sa evite prajeala in ulei, se pun in tava cu hartie de copt si se coc la 200°, pentru 20 de minute.
Aluatul a fost foarte lipicios..am pus mult mai multa faina 🙁
bun venit, draga Ania!Aluatul intr-adevar e lipicios, dar se presara mai multa faina cand se intinde aluatul, pana se obtine consistenta dorita. Imi cer scuze daca nu am specificat, dar modific acum. te pup cu mult drag!:)