FILÉ DE SOMON UMPLUT CU SPANAC SI BRANZA FETA

Somonul filé umplut il puteti servi la cina, ca tot a venit anotimpul cald, pentru ca este rapid, lejer si foarte gustos. Este bogat in omega-3 si este o mancare completa, perfecta pentru toti membrii familiei.

 

 

INGREDIENTE :

  • file de somon proaspat
  • rosii cherry (prunisoare)
  • 1 catel de usturoi
  • spanac baby proaspat
  • telemea ( branza greceasca feta)
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune la calit usturoiul si se lasa la foc mic pana acesta devine auriu, apoi se scoate.
  2. Se adauga in tigaie apoi rosiile spalate si taiate jumatati si se lasa 2 minute. Spanacul se spala si se adauga peste rosii, impreuna cu busuiocul. Cand acesta este gata (cat sa se moaie circa 3 minute) se adauga branza feta, faramitata marunt in tigaie si se amesteca bine totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  3. Fileul de somon se taie la jumatate cam trei sferturi, sa rezulte ca un buzunar (nu taiati pana la capat ) si se umple cu amestecul de spanac, rosii si feta.
  4. Fileul umplut se aseaza cu grija cu ajutorul unei  palete intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline. Se presara cu sare si piper.
  5. Se da la cuptor la 190°C timp de 20-25 de minute. Se serveste cald.

 

 

 

Back to top