Aceasta reteta de parizer de casa din piept de pui este varianta ideala pentru cei ce doresc sa le ofere familiei si mai ales copiilor o varianta sanatoasa de mic dejun sau aperitiv si inlocuieste cu succes preparatele din comert in care nu te poti increde si care contin multe ingrediente suspecte. Noi ne-am inspirat de la Jamila in aceasta reteta si-i multumesc mult, caci a iesit foarte gustos si cei mici au mancat cu mare pofta.
Se serveste felii alaturi de rosii, castraveti sau cum va place mai mult.
INGREDIENTE:
- 300 g piept de pui dezosat (sau de curcan)
- 3 oua
- 100 g gris
- 70 ml ulei
- 3 catei de usturoi
- patrunjel verde
- cimbru
- 1 lingurita de boia
- sare, piper
- optional masline, gogosar rosu
MOD DE PREPARARE:
- Pieptul de pui se spala bine, se scurge bine de apa si daca este nevoie, se tamponeaza cu prosoape de hartie. Se taie cuburi de vreo 2-3 cm cu cutitul si se lasa deoparte.
- Intr-un vas se pun cele 3 oua, uleiul si grisul si se mixeaza cu ajutorul mixerului vertical. Se adauga pe rand condimentele: usturoiul, cimbrul, boiaua, sarea, piperul, si patrunjelul verde.
- Se adauga cubuletele de carne si se mixeaza bine totul . Optional se adauga masline verzi fara samburi si ardei sau gogosar rosu taiat cubulete.
- Compozitia obtinuta se pune apoi pe o foaie de copt, se da forma unui baton, apoi se inveleste bine, ruland capetele de o parte si de alta ca o bomboana. Se leaga la extremitatile cu ata. Se inveleste apoi batonul in folie alimentara si se strang bine la capete, facand cate un nod pe care il strangeti bine.
- Se pune la fiert o oala cu circa 2 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga batonul de parizer. Se fierbe timp de 40-50 de minute, la foc mediu, acoperind oala cu un capac.
- Dupa acest timp se scoate cu spumiera, se lasa la racit, apoi se indeparteaza folia alimentara si foaia de copt
- Se taie felii si se serveste la micul dejun sau ca aperitiv alaturi de legume proaspete.