PARIZER DE PUI homemade

Aceasta reteta de parizer de casa din piept de pui este varianta ideala pentru cei ce doresc sa le ofere familiei si mai ales copiilor o varianta sanatoasa de mic dejun sau aperitiv si inlocuieste cu succes preparatele din comert in care nu te poti increde si care contin multe ingrediente suspecte. Noi ne-am inspirat de la Jamila in aceasta reteta si-i multumesc mult, caci a iesit foarte gustos si cei mici au mancat cu mare pofta.

Se serveste felii alaturi de rosii, castraveti sau cum va place mai mult.

 

INGREDIENTE:

  • 300 g piept de pui dezosat  (sau de curcan)
  • 3 oua
  • 100 g gris
  • 70 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • 1 lingurita de boia
  • sare, piper
  • optional masline, gogosar rosu

MOD DE PREPARARE:

 

  1. Pieptul de pui se spala bine, se scurge bine de apa si daca este nevoie, se tamponeaza cu prosoape de hartie. Se taie cuburi de vreo 2-3 cm cu cutitul si se lasa deoparte.
  2. Intr-un vas se pun cele 3 oua, uleiul si grisul si se mixeaza cu ajutorul mixerului vertical. Se adauga pe rand condimentele: usturoiul, cimbrul, boiaua, sarea, piperul, si patrunjelul verde.
  3. Se adauga cubuletele de carne si se mixeaza bine totul . Optional se adauga masline verzi fara samburi si ardei sau gogosar rosu taiat cubulete.
  4. Compozitia obtinuta se pune apoi pe o foaie de copt, se da forma unui baton, apoi se inveleste bine, ruland capetele de o parte si de alta ca o bomboana.  Se leaga la extremitatile cu ata. Se inveleste apoi batonul in folie alimentara si se strang bine la capete, facand cate un nod pe care il strangeti bine.
  5. Se pune la fiert o oala cu circa 2 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga batonul de parizer. Se fierbe timp de 40-50 de minute, la foc mediu, acoperind oala cu un capac.
  6. Dupa acest timp se scoate cu spumiera, se lasa la racit, apoi se indeparteaza folia alimentara si foaia de copt
  7. Se taie felii si se serveste la micul dejun sau ca aperitiv alaturi de legume proaspete.

 

 

 

Lasă un răspuns