INGREDIENTE:
- 200 g praz (sau ceapa verde)
- 150 g dovlecei,
- 200 g de file de merluciu
- 1 rosie
- ulei de masline
- rosmarin
- sare
- piper negru macinat
- Prazul se spala si se taie rondele. Dovleceii se spala si se taie rondele si se pun intr-o oala cu apa clocotita, impreuna cu rosia, sa fiarba 3-5 minute (mie imi plac legumele sa ramana mai crocante).
- Intr-o tigaie antiaderenta se pune 1 lingura de ulei de masline si se undeste prazul, apoi se adauga dovleceii fierti in precedenta. Daca este necesarr adaugati putin din apa in care au fiert sau stingeti cu putin vin alb.
- Rosia se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se adauga in tigaie.
- Dupa circa 5 minute se adauga pestele file si sare dupa gust. Se mai lasa alte 5 minute si apoi se ia de pe foc. Se stropeste cu zeama de lamaie, se presara putin piper negru macinat si se serveste.
POFTA BUNA!! IN ALTERNATIVA, PENTRU CINE NU IUBESTE PESTELE IL PUTETI INLOCUI CU PIEPT DE PUI SAU DE CURCAN, TAIAT FASII.