INGREDIENTE:
- somon proaspat
- 8-10 rosii cherry
- 100 g spanac proaspat
- 50 g de parmezan ras
- 2-3 catei de usturoi
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 cubulet de unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- frunze de busuioc proaspat
- patrunjel proaspat
- sare si piper
- zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE:
- Somonul se portioneaza, se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se presara cu sare si piper pe ambele parti.
- Rosiile cherry se spala si se taie jumatati.
- Se pune o tigaie cu ulei de masline pe foc mic si cand s-a incalzit se adauga pestele cu partea de piele in sus. Se lasa la prajit timp de 5 minute, apoi se intoarce si se lasa alte 2 minute. Se scoate apoi somonul pe o farfurie si intre timp se pregateste sosul.
- In tigaia in care a fost prajit somonul se adauga untul si usturoiul trecut prin presa. Se caleste putin apoi se adauga rosiile taiate jumatati.
- Se sareaza, se pune spanacul proaspat si smantana pentru gatit. Se presara cu parmezan ras, patrunjel si busuioc proaspat tocat fin. Se lasa la foc mic sa fiarba timp de 3 minute.
- Se adauga apoi somonul prajit anterior si se mailasa la fiert alte 3 minute.
- Se stropesc bucatile de peste cu suc proaspat de lamaie, se ia de pe foc si se orneaza cu alte frunze de busuioc, tocate fin.