Reteta de lipii Naan este o reteta indiana pe care m-am hotarat sa o fac cand am facut Hummus (reteta aici), inspirandu-ma de pe site-ul acesta. Sunt nemaipomenit de bune si sunt rapid de facut
INGREDIENTE:
- 250 g faina
- 120 g iaurt
- 60 ml apa calduta
- 5 g praf de copt
- 20 ml ulei de masline
- un varf de sare
- 3-4 catei de usturoi
- 50 g unt
- patrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un bol se pune faina trecuta prin sita si se amesteca impreuna cu putina sare. Se adauga pe rand iaurtul , praful de copt si uliul de masline.
- Se amesteca ingredientele, apoi se adauga putin cate putin apa calduta.
- Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen, usor lipicios.
- Se pune apoi aluatul intr-un bol, uns cu putin ulei si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se lasa la crescut circa 30 minute.
- Intre timp se pregateste untul aromatizat: se topeste la foc mic untul, apoi se adauga usturoiul trecut prin sita sau dat prin razatoare si patrunjelul tocat foarte fin. Se lasa deoparte pana sunt gata lipiile
- Se scoate aluatul din bol si se imparte in 7 parti egale. Se ia fiecare bucata de aluat, se formeaza bile, se presara cu faina si se intinde apoi in forma ovala pe masa de lucru presarata si ea cu faina.
- Se pune la incalzit, la foc mediu o tigaie antiaderenta, apoi se pun la copt lipiile. Cand pe suprafata lor incep sa se formeze bule de aer, se intorc pe partea cealalta.
- Cand sunt gata, se scot si se lasa putin la racit. Se ung cu unt aromat si se servesc calde.