SOMON CU ROSII CHERRY SI SPANAC IN SOS DE SMANTANA

INGREDIENTE:

  • somon proaspat
  • 8-10 rosii cherry
  • 100 g spanac proaspat
  • 50 g de parmezan ras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 cubulet de unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • frunze de busuioc proaspat
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper
  • zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE:

  1. Somonul se portioneaza, se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se presara cu sare si piper pe ambele parti.
  2. Rosiile cherry se spala si se taie jumatati.
  3. Se pune o tigaie cu ulei de masline pe foc mic si cand s-a incalzit se adauga pestele cu partea de piele in sus. Se lasa la prajit timp de 5 minute, apoi se intoarce si se lasa alte 2 minute. Se scoate apoi somonul pe o farfurie si intre timp se pregateste sosul.
  4. In tigaia in care a fost prajit somonul se adauga untul si usturoiul trecut prin presa. Se caleste putin apoi se adauga rosiile taiate jumatati.
  5. Se sareaza, se pune spanacul proaspat si smantana pentru gatit. Se presara cu parmezan ras, patrunjel si busuioc proaspat tocat fin. Se lasa la foc mic sa fiarba timp de 3 minute.
  6. Se adauga apoi somonul prajit anterior si se mailasa la fiert alte 3 minute.
  7. Se stropesc bucatile de peste cu suc proaspat de lamaie, se ia de pe foc si se orneaza cu alte frunze de busuioc, tocate fin.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di