Aceasta reteta o am de la mama si pot spune ca imi place mai mult decat drobul cu ficat. Se face usor si nu iese uscat ca cel cu ficat si are un placut gust dulce, datorita morcovului din compozitie.
INGREDIENTE:
- 2 legaturi de ceapa verde
- 300 g ciuperci proaspete sau congelate
- 2-3 morcovi
- 5 oua
- 1 legatura de marar proaspat
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lingura de faina
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se curata bine legumele. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune la undit ceapa verde, taiata rondele, la foc mic. Cand s-a muiat se adauga ciupercile, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit pana ciupercile sunt gata.
- Intr timp, separat se fierb morcovii. Cand sunt gata se scot, se taie cubulete si se adauga in tigaia cu ceapa si ciuperci. Se lasa compozitia la racit.
- Se adauga apoi ouale, mararul si patrunjelul tocate fin, cimbrul si 1 lingura de faina. Se presara sare si piper dupa gust.
- Se pune compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace timp de 40-50 de minute, la 180°C, in cuptorul preincalzit, pana la suprafata se formeaza o crusta aurie.
- Se serveste rece, cu mustar.