Aceasta ciorba de perisoare o puteti servi si in dieta Dukan incepand de la faza de croaziera. Este o reteta de ciorba care se aseamana cu cea originala doar ca nu contine ulei, asa ca o puteti servi intregii familii.
INGREDIENTE:
- 500 g piept de pui sau curcan
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1/2 de telina radacina
- 2 ardei
- jumatate de dovlecel
- 1 ou
- bors pentru acrit sau zeama de lamaie
- patrunjel verde si putin marar
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Legumele se spala se curata si se taie cubulete mici. Se pun intr-o oala cu apa la fiert. Se adauga sare, se acopera si se lasa la fiert.
- Intre timp se pregatesc perisoarele : carnea se da prin masina de tocat carne ( sau o cumparati deja tocata) apoi se amesteca impreuna cu oul, sarea si patrunjel verde.
- Se fac bilute mici si se dau drumul in oala cu ciorba . Se lasa sa fiarba acoperit timp de 5/7 minute. Se adauga putin bors proaspat (sau zeama de lamaie). Se ia de pe foc se pune patrunjel verde tocat si se lasa acopera oala ca sa se patrunda bine aromele.