O reteta delicioasa pe care am facut-o cu ocazia zilei de nastere a sotului meu si care a avut mare succes. Daca va plac bomboanele Raffaello trebuie sa-l incercati ca e delicios.
INGREDIENTE:
- 250 g biscuiti seci ( digestivi sau Petit Beurre)
- 125 g unt topit si racit
- 200 g de smantana pentru frisca
- 250 g mascarpone
- 100 g ciocolata alba topita
- 2 linguri de faina de migdale (sau migdale macinate)
- 2 linguri de fulgi de nuca de cocos
- 8 g de gelatina (sau 4 foi gelatina)
- 125 g zahar
- 2-3 linguri de lapte cald
MOD DE PREPARARE:
- Biscuitii se macina fin cu robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil si se pune amestecul de biscuiti cu unt, presand bine cu dosul unei linguri. Se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.
- Gelatina se pune la inmuiat in apa, dupa care se scurge si se pune in cateva linguri de lapte cald ( cam 3 linguri) sa se dizolve.
- Smantana de frisca se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pana se intareste bine. Se adauga apoi mascarponele, 2 linguri de fulgi de cocos, faina de migdale, ciocolata alba topita, iar la sfarsit gelatina. Se incorporeaza bine toate ingredientele si se varsa compozitia peste blatul de biscuiti. Se presara cu nuca de cocos si se da la frigider pentru cel putin 4-5 ore.
- Se decoreaza cu migdale si bomboane Raffaello, dupa preferinta. Se savureaza pana la ultima bucatica!!!