Acest agent de eliberare pentru tavi este ideal pentru a unge tavile inainte de a adauga aluatul si inlocuieste perfect preocedeul de a unge de fiecare data cu unt si tapeta cu faina. Pentru mine este un mare ajutor in bucatarie si nu am probleme niciodata. Se face o data si il folositi mereu ori de cate ori coaceti ceva.
INGREDIENTE:
- 50 g de unt
- 50 g de faina (sau faina de orez pentru cei intoleranti)
- 70 g ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
Intr-un pahar se pune untul la temperatura camerei, se adauga uleiul si faina si cu ajutorul blenderului sau al mixerului vertical se amesteca bine pana se obtine o crema omogena.
Se pune intr-un borcan si se tine la frigider. Se poate folosi timp de 2-3 saptamani. Inainte de folosire se lasa putin la temperatura camerei, apoi se amesteca.
Este ideala pentru a unge tavile inainte de adaugarea aluatului.
PENTRU CEI INTOLERANTI LA LACTOZA SE AMESTECA 30 g de faina cu 50 g ulei de floarea soarelui. Se amesteca inainte de fiecare utilizare.