Atunci cand sunt facuti cum trebuie, crevetii sunt extrem de deliciosi. Pot fi preparati pe gratar, in tigaie, la cuptor, cu paste, cu orez, in supa etc.
Indiferent de metoda aleasa, vor fi de fiecare data la fel de buni, cu conditia sa stiti sa-i decorticati si curata de intestinul lor, acel firicel negru de pe mijlocul lor.
Cum suntem mari amatori al fructelor de mare, astazi am facut o reteta rapida, dar foarte gustoasa si aromata. Va scriu mai jos, cantitatile insa vi le faceti in functie de cate persoane servesc ( eu de obicei fac pentru 3 persoane caci cel mic deocamdata sta departe de ele). Este foarte important timpul gatirii, daca ii lasati prea mult devin duri si nu se pot manca. Daca crevetii sunt mai mici micsorati timpul la 5-6 minute.
- 250 g de creveti sau shrimpi (curatati si decorticati)
- suc de la 1 lamaie
- sare
- piper
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri de patrunjel tocat fin
- 100 g de unt
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 190°C.
- Crevetii (shrimpi) se spala bine si se usuca pe un prosop de bucatarie. Se ia o tava larga ( eu am folosit tava clasica de la cuptor) si se tapeteaza cu hartie de copt. Se aseaza crevetii unul langa altul.
- Untul se pune la topit, apoi se amesteca impreuna cu sucul de la 1 lamaie, patrunjelul tocat , usturoiul dat prin presa, sare si piper. Se amesteca bine ingredientele si cu o lingura se toarna deasupra crevetilor.
- Se da tava la cuptor pentru maxim 10 minute (depinde de marimea crevetilor). Eu i-am lasat fix 10 minute la cuptorul electric.
- Se servesc calzi alaturi de garnitura de orez basmatti sau thai sau pur si simplu cu paine prajita.