Pasta tahini pe baza de susan este indispensabila in prepararea humusului si cum deseori nu se gaseste in comert, iar pretul este destul de ridicat, va convine sa o faceti comod acasa. Se face foarte usor cu doar 3 ingrediente si se poate pastra timp de 1 luna in vas inchis ermetic. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este sa nu lasati susanul sa se coloreze, trebuie sa rezulte doar usor auriu, deci amestecati mereu.
INGREDIENTE:
- 160 g de susan
- 90 g ulei de susan sau floarea-soarelui
- 5 g de sare
MOD DE PREPARARE:
- Susanul se pune intr-o tigaie uscata, preincalzita si se amesteca tot timpul. Nu trebuie sa-si schimbe culoarea, ci doar sa se incalzeasca bine. Aproximativ 2 minute, apoi se stinge focul si se continua sa se amestece.
- Dupa ce susanul s-a racit, se pune intr-un vas inalt, se adauga sare si ulei si cu ajutorul mixerului vertical se mixeaza bine pana amestecul devine o pasta de consistenta medie, nici prea groasa nici prea subtire ( pasta rezultata trebuie sa fie ca aluatul de clatite).
- Pasta tahini se pune intr-un borcanel inchis ermetic si se poate pastra timp de 1 luna.