CLATITE

Reteta asta de clatite o fac de ani buni si nu-mi da gres niciodata. Nu va trebuie cântar, ci doar o cana de ceai  (300 ml) cu care masurati laptele si faina fara sa dati gres.

Clatitele ies moi si pufoase, iar cantitatea de mai jos este pentru circa 20 de bucati, in tigaia de dimensiune medie. Cel mai important in toata reteta sa aveti o tigaie buna antiaderenta, de care sa nu se lipeadca aluatul.

 

 

INGREDIENTE:

  • 2 oua
  • 2 cani de faina alba
  • 3 cani de lapte
  • un varf de sare
  • 1 lingura de ulei

MOD DE PREPARARE:

  1. Se sparg ouale intr-un bol si se bat cu un varf de sare.
  2. Se adauga alternativ faina si laptele si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen, fara cocoloase.
  3. Daca va raman cocoloase puteti amesteca cateva secunde cu mixerul vertical pana se omogenizeaza si aluatul rezulta fin.
  4. In final se incorporeaza 1 lingura de ulei.
  5. Se incalzeste bine o tigaie antiaderenta, care se unge cu putin unt, apoi se pune un polonic din aluat . Se roteste tigaia pana compozitia se distribuie uniform pe toata suprafata acesteia.
  6. Cand marginile incep sa devina aurii, se intoarce pe cealalta parte.
  7. Se coc pe rand toate clatitele si se umplu dupa preferinta fiecaruia: cu nutella, dulceata, gem, frisca si fructe sau varianta sarata cu branza, spanac.
 
Precedente SALATA ORIENTALA DE POST Successivo BISCUITI CU NUCA DE COCOS SI MAR

Lascia un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.