INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
- 800 g cartofi
- 1 ceapa rosie
- masline fara samburi de preferat negre
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 castravete verde
- marar verde
- sare
- piper
- otet
- 1/4 lingurita miere sau zahar
- ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
- Se spala bine coaja cartofilor, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Se lasa sa fiarba in jur de 20-30 minute de cand incepe apa sa fiarba, apoi se testeaza cel mai mare dintre cartofi cu o furculita sau o scobitoare. Daca intra usor inseamna ca sunt fierti, se scot din apa si se lasa racit, cat sa putem sa ii decojim.
- Intre timp se curata si se taie ceapa julien, iar mararul se toaca fin.
- Ardeiul gras se taie fasii de marime medie.
- Se pun cartofii intr-un bol incapator, se adauga ceapa, maslinele negre si ardei gras. Se presara sare si piper dupa gust.
- Otetul se amesteca cu putin zahar sau miere de albine (cat sa se indulceasca ), apoi se varsa peste cartofi. Se adauga uleiul de masline, mararul tocat, se amesteca si se serveste rece.